21.05.2015 Personlig

Hvem er jeg? Del 1

Har tenkt på om jeg skal dele en tekst som jeg har skrevet, og bestemmer meg da for at det skal jeg! Dette er en tekst som står meg veldig nær. Jeg skrev den da jeg brøyt litt sammen og viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg måtte få samlet tankene mine på et sted, og det resulterte til seks sider med de tankene som var viktigst for meg der og da. Kommer til å dele litt av denne teksten, ikke alt men litt.

Hvem er jeg?
Det er normalt å forandre seg. Men man må også holde på seg selv i forandringen. Du vil vel ikke bli en helt annen person? Men om du føler at den personen du var før, ikke var deg. Hva gjør du da? Du trives med å være den du er nå, men tenker tilbake. Tilbake før du ble en helt annen person. En person som er mer åpen, imøtekommende mot folk og tørr å stå frem litt. Ikke en person som er redd for hva folk skal si hele tiden, hva de tenker og føler og skal gå etter andre hele tiden. Være en person som er mer selvstendig! Men når man har vært i den bobla i flere år, bare venta på at den bobla skulle sprekke, så er det litt vanskelig å holde seg oppe for å ikke falle. Du er en knopp på en blomst som bare blomstrer og blomstrer for vært år som går, men du må passe på at du ikke visner. Du vil ikke at noen skal la deg visne. 

Når du går igjennom en slik forandring stiller du deg mange spørsmål. Et spørsmål er hvem er egentlig jeg? Før vil du si at du var den personen som gikk etter andre hele tiden for å passe inn. Hadde de samme meningene som de, gikk etter deres valg for å ikke være alene og tok til deg dritt som du ikke skulle ha gjort. Men du var jo bare redd for å være alene, så samme hvor mye dritt du fikk tok du imot og sa ikke noe tilbake. Viste at det kom og du bare tok imot. Du ville ikke si imot. De hadde sikkert rett uansett brukte du å tenke. Du fikk ikke til å være deg selv blant folk. Så vidt du fikk til å være deg selv i hjemmet ditt. Du hadde to masker, en maske ble mer brukt enn den andre. Du lot den ene masken skli mer og mer på deg. Du kunne ha valgt å lagt den fra deg, men du tok den på fordi du var redd. Du visste ikke hva du skulle gjøre. Til slutt viste du ikke lenger hvem du var. Du husker at du stilte deg det spørsmålet hver dag. Hvem er du? Tenkte også, hva vil du? Hvem vil du være?

Til slutt får du nokk. Men først trekker du deg bare mer og mer tilbake. Bort fra all oppmerksomhet og bare se. Være et lite publikum. Publikum for livet. Fordi du vet ikke hvordan du skal opptre livet enda. Du venter litt til du er klar. Klar for å ta imot livet. Klar for å ta imot deg selv. Etter hvert åpner du deg mer og mer. Du treffer mer og mer folk som du en gang nesten gjemte deg for. Du prøver forsiktig å snakke med folk. Sakte men sikkert får du mer selvtillit og du stenger andres meninger mer og mer ute. Før lot du andres meninger komme helt innpå deg, men du prøver å ikke bry deg så mye nå. Du åpner deg mer og mer, og stenger andres meninger ute. For en lettelse! Du føler deg bedre med deg selv. Du føler at du endelig kan puste. Det tar tid, men er verdt det!

Du får endelig til å snakke bare mer og mer fritt. Du føler deg selvsagt litt stengt enda, men det blir bare bedre og bedre. Du får til å skaffe deg nye venner og snakke mer med ukjente som du en gang var rett og slett redd for. Redd for hva de skal tenke, men ikke mer. Du er den du er, og det er ikke noe du skal la andre få bry seg om! De skal ikke endre på deg! 


(gammelt bilde)

Betyr mye for meg at du leser dette! Gjerne legg igjen en kommentar og si hva du synes! 

Har du noen gang følt noe slikt?

5 kommentarer

Riksløven

21.05.2015 kl.13:57

Hei,

Bra skrevet =) Kult at du har begynt å blogge, slike dype temaer er utrolig tøft å skrive om. Håper alt går bra videre og at du føler at det hjelper å få det ut =)

Ha en flott dag! =)

Marie

21.05.2015 kl.14:04

Riksløven: Det hjelper veldig egentlig, så er glad for at jeg startet :-) Litt vanskelig å få slike dype tanker "på papir", men jeg prøver så godt jeg kan for det er ikke godt å holde det inni seg! :-)
Tusen takk, du også! :-)

Miriam

21.05.2015 kl.14:36

Så fin blogg du har! :)

Frida Enger

23.05.2015 kl.19:06

Veldig fint innlegg! :) Bra skrevet :)

Marie

23.05.2015 kl.19:09

Frida Enger: Takk! :-)

Skriv en ny kommentar

Marie

Marie

Jeg er ei jente på snart 18 år med navn Marie. Jeg ønsker å inspirere andre med bloggen min som da kommer til å handle mye om selve livet. Jeg kommer til å dele mine personlige tanker og meninger som kanskje mange kan kjenne seg igjen i. Håper bloggen faller i smak! :-) mariie97@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Bloggen er kodet og designet av
RRH Webdesign
hits