28.05.2015 Personlig

Spiseforstyrrelse

Hei alle dere!

Det er mange som sliter med spiseforstyrrelser. Noen har anoreksi som er "preget" av selvbilde og noen har bulimi der man er veldig opptatt av kroppsvekt. Veldig enkle og korte forklaringer, ligger selvsagt mye mer i disse lidelsene. Mange kan også ha andre spiseforstyrrelser som går utover matvanene og matlyst.

Jeg har fått påvist en liten spiseforstyrrelse som ikke var noe morsomt å ha i det hele tatt. Jeg er ganske glad for at jeg hadde en liten spiseforstyrrelse som ikke tok så veldig stor plass over livet mitt, men det gjorde humøret mitt mye tristere om dagene. Jeg spiste mellom null og to måltider om dagen for cirka ett og et halvt år siden nå. Jeg grudde meg til hvert måltid fordi jeg ble så kvalm etter jeg hadde spist noen biter tå ei brødskive/landgang/hamburger, som jeg spiste veldig mye på den tiden. Jeg ble så kvalm hver gang jeg spiste at det føltes ut som om jeg måtte spy. Det føltes ut som om jeg ble kvalt noen ganger, alt bare stoppet opp. Det varte bare i noen sekunder, men etter jeg hadde spist hadde jeg mest lyst til å spy. Jeg var ganske nær noen ganger men jeg ville ikke spy. Tenkte at da ble jeg sikkert sulten rett etterpå og alt hadde startet om igjen. Husker en gang da jeg satt en halvtime foran do for jeg hadde så lyst til å spy, men jeg gjorde det ikke. Jeg ville ikke det. 

Legen sa til meg at jeg hadde en liten form for anoreksi. Men jeg synes ikke at jeg er stor, ikke i det hele tatt. Jeg sliter litt med dårlig selvtillit, ja, men ikke så mye at jeg vil kaste opp mat etter hver gang jeg spiser. Det som var problemet til meg var at jeg var for anspent og stressa når jeg spiste, og ellers egentlig. Derfor blokkerte alt seg til meg. Men jeg har heldigvis få plager med det nå! Jeg prøver å slappe av hver gang jeg spiser og da går det bra. Stresser jeg for å ha i meg ei brødskive for eksempel, kan det fort gå galt men jeg vet nå hvordan jeg kan holde styr på det!

Jeg unner ingen å ha det jeg hadde! Og det var bare en veldig liten grad av anoreksi. Jeg kan faktisk ikke helt tenke meg til hvordan det virkelig er å ha anoreksi eller bulimi. Det kan langt i fra være noe morsomt! Det er faktisk litt trist synes jeg at noen kan ha det så vondt. For vondt må de ha, tenker jeg. 

Håper dette er et innlegg noen kan kjenne seg litt igjen i, eller kanskje kjenner noen som har en av disse "sykdommene"?

Ha en fin dag videre! :-)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marie

Marie

Jeg er ei jente på snart 18 år med navn Marie. Jeg ønsker å inspirere andre med bloggen min som da kommer til å handle mye om selve livet. Jeg kommer til å dele mine personlige tanker og meninger som kanskje mange kan kjenne seg igjen i. Håper bloggen faller i smak! :-) mariie97@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Lenker

Bloggdesign

Bloggen er kodet og designet av
RRH Webdesign
hits